Nyelvtan

Gyertyagyújtás.hu

Online angol nyelvtanfolyam.

Nyelvtan


 

 

A katedrán:

The Simple Past Tense

Képzése: Az ige 2. alakja (-ed).

Használata: Ezt az igeidőt használjuk akkor, amikor egy múltban megtörtént dolgot beszélünk el, amelynek a jelennel már semmilyen kapcsolata sincs.

  1. A múltban egyszer megtörtént cselekvés esetén. Pl. Last night Henry went to the theatre. - Tegnap este Henry színházba ment.
  2. Ha van a mondatban múltra vonatkozó évszám vagy időhatározó. Pl. Last year I was in Finland. - Múlt nyáron Finnországban jártam.
  3. Amikor egy történetet, viccet vagy mesét mondunk el. Pl. Once upon a time there was a king... - Volt egyszer egy király...
  4. Múlt idejű, szokásos, ismétlődő cselekvések kifejezésére a used to-t használjuk, feltéve, hogy a mondatban nincs határozott időmegjelölés. Pl. At that time they used to play together. Abban az időben együtt szoktak játszani.

Kérdő és tagadó mondatokat a did segédigével képezünk: Pl. He didn't arrived by the express the day before yesterday. - Nem érkezett meg tegnapelőtt az expresszel. Did you go to the cinema last night? Moziba mentél tegnap este?Oszd meg másokkal
Facebook Twitter Delicious Digg Reddit StumbleUpon Technorati Google Reader Google Bookmarks Windows Live Tumblr Yahoo! NetVibes iWiW Startlap Blogtér Linktér Urlguru

Ingyenes online angol nyelviskola


Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.