Nyelvtan

Gyertyagyújtás.hu

Online angol nyelvtanfolyam.

Nyelvtan


 

 

A katedrán:

Present Perfect Tense

Képzése: to have + főige 3. alakja.

Használata:

  1. Amikor a cselekvés a múltban kezdődött és még most is tart; illetve a jelenben látszik az eredménye. Pl. I have bought a dress. Vettem egy ruhát. (Íme, itt van!)
  2. Amikor valaminek a megtörténtére vagyunk kíváncsiak. Pl. Have you had breakfast yet? Reggeliztél már? (Még van időd rá.)
  3. Amikor valami a múltban nem történt meg, de fennáll a lehetősége, hogy még megtörténik. Pl. Have you ever seen the sea? Láttad már a tengert? (Még lehet, hogy láthatod valamikor.)
  4. Olyan múlt idejű kijelentéseknél, amelyeknél az already - már, yet - még, lately - mostanában, recently - minap kifejezések szerepelnek. Pl. I have already done it. Ezt már megcsináltam.
  5. Ha az éppen most, épp a mai napon, éppen ezen a héten, éppen ebben a hónapban stb. fejeződött be a cselekmény. Pl. I have just written the letter. Éppen most írtam meg a levelet.

A leggyakrabban előforduló határozószók: this week, these days, for a long time, since, ever.Oszd meg másokkal
Facebook Twitter Delicious Digg Reddit StumbleUpon Technorati Google Reader Google Bookmarks Windows Live Tumblr Yahoo! NetVibes iWiW Startlap Blogtér Linktér Urlguru

Ingyenes online angol nyelviskola


Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.