Nyelvtan

Gyertyagyújtás.hu

Online angol nyelvtanfolyam.

Nyelvtan


 

 

A katedrán:

Much, many, a lot of, several, few, little, plenty of

  1. Much jelentése: sok. Megszámlálhatatlan névmás, ezért egyes számban álló főnév mellett használjuk. Ellentéte: little - kevés.
  2. Many jelentése egyaránt: sok. Megszámlálható névmás, ezért többes számban álló főnév mellett használjuk. Ellentéte: few - kevés, néhány.
  3. A much, little stb. főnévként is előfordulhatnak. Például: I have much to do. - Sok dolgom van.
  4. Az a határozatlan névelő megváltoztatja a few és a little jelentését. Például: Please, give me a little time. - Kérlek, adj egy kis időt! If only I had a few friend. - Bárcsak lenne néhány barátom!.
  5. A much és many névmásokat többnyire tagadó és kérdő mondatokban használjuk.
  6. Ha valamilyen módosító szó áll a sok előtt, akkor kijelentő mondatban is a much illetve a many áll. Például: I have too much of nothing. - Torkig vagyok már a semmivel.
  7. Kijelentő mondatban használjuk a következő kifejezéseket: a lot of, lots of, plenty of, a great deal of, a large number of. Például: They have found a great deal of diamonds in South Africa. - Dél-Afrikában sok gyémántot találtak.
  8. A much, many, little fokozható névmások, de fokozásuk rendhagyó. Például: Kids' poverty is less of money than of dreams. A gyermekek szegénysége inkább a pénz hiányában nyilvánul meg, mint az álmokéban.
  9. A few szabályosan fokozható.
  10. A several jelentése: több, számos (több a few-nál, kevesebb a many-nél). Utána a főnév mindig többes számban áll. Például: He has several enemies. - Számos ellensége van.Oszd meg másokkal
Facebook Twitter Delicious Digg Reddit StumbleUpon Technorati Google Reader Google Bookmarks Windows Live Tumblr Yahoo! NetVibes iWiW Startlap Blogtér Linktér Urlguru

Ingyenes online angol nyelviskola


Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.