Nyelvtan

Gyertyagyújtás.hu

Online angol nyelvtanfolyam.

Nyelvtan


 

 

A katedrán:

The present perfect simple with yet and already

  1. A yet (már, még nem) csak kérdő és tagadó mondatokban fordulhat elő. Eldöntendő kérdésben akkor használjuk, ha az iránt tudakozódunk, hogy megtörtént-e már valami, amire számítani lehet. Tagadó mondatban azt jelenti: még nem. A yet szó mindig a kérdő vagy tagadó mondat végén található. Pl. Have you bought the books yet? - Megvetted már a könyveket? I haven't bought the books yet. - Még nem vettem meg a könyveket.
  2. Az already (már) állító mondatokban szerepelhet. Azt tudjuk kifejezni vele, hogy valamilyen esemény már lejátszódott, bekövetkezett. Az already egyszerű befejezett jelen időben a segédige (have/has) és az ige harmadik alakja (past participle) közé kerül. Pl. She has already had her lunch. - Már megebédelt. I have already bought the books. - Már megvettem a könyveket.

Jegyezzük meg, hogy összevont alakban a he / she / it is és a he / she / it has megegyezik: he's / she's / it's.Oszd meg másokkal
Facebook Twitter Delicious Digg Reddit StumbleUpon Technorati Google Reader Google Bookmarks Windows Live Tumblr Yahoo! NetVibes iWiW Startlap Blogtér Linktér Urlguru

Ingyenes online angol nyelviskola


Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.