Nyelvtan

Gyertyagyújtás.hu

Online angol nyelvtanfolyam.

Nyelvtan


 

 

A katedrán:

Both, either, neither

  1. A both jelentése: mindkettő. Csak megszámlálható főnév előtt használjuk. Utána a főnév mindig többes számban áll. Például: I hate them both. - Mindkettőjüket utálom.
  2. Az either-é bármelyik a kettő közül. Csak megszámlálható főnév előtt használjuk. Ha közvetlenül a főnév előtt áll, akkor a főnév egyes számba kerül. Például: Take either side of the table. - Az asztal bármelyik oldalát választhatod. Ha azonban a főnév és az either között az of the áll, akkor a főnevet többes számba tesszük. Például: I can choose either of them. - Bármelyiket választhatom.
  3. A neither-é egyik sem a kettő közül. Csak megszámlálható főnév előtt használjuk. Az either ellentéte, tehát rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Például: Neither of you is nice. - Egyikőtök sem szép. He gave me two cookies, but neither was very tasty. - Adott nekem két sütit, de egyik se volt túl jó.Oszd meg másokkal
Facebook Twitter Delicious Digg Reddit StumbleUpon Technorati Google Reader Google Bookmarks Windows Live Tumblr Yahoo! NetVibes iWiW Startlap Blogtér Linktér Urlguru

Ingyenes online angol nyelviskola


Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.